150603

Juni månad och vart är min sol?! Håller på att bli galen på all regn som kommer och ingen värme så långt ögat kan nå. Vi behöver sol idag och imorgon så vi kan dra till tomten inför gräset som kommer på fredag. Börjar få lite panik att vi inte kommer hinna dra till allt för just nu är det så blött på tomten att maskinen sjunker så fort vår grävare ska ut och dra till lite. Vi har i alla fall sol på fredag när det ska rullas gräs sen regn på lördag igen verkar det som.
 
Nu är baksidan avdragen till en viss del och det blev en helt annan tomt på en gång

Innan fredag måste jag handla hem blåkorn och vattenspridare så vi är förberedda inför gräsleveransen och mannen ska få hjälp av sin far att rulla. Som det ser ut nu så kommer gräset runt lunch och mannen kommer åka hem i lagom tid så vi hinner rulla allt innan det blir mörkt. Man har bara 24 timmar på sig att få ut gräset när det har levererats sen är gräset förstört. När väl gräset ligger så får barnen inte gå där på ca 3 veckor vilket jag hoppas dom kommer ihåg så det inte springs ut och ska sparka boll det första dom gör direkt när gräset är lagt.
 
Vi klurade ett tag på att så gräs istället för att rulla för rullgräset vart mycket dyrare än vi räknat med från början för frakten var dyrare än jag trodde. Skulle vi så gräs så skulle det hamna runt 5000 kr och rullgräset gick på ca 30 000 kr men nackdelen med att så är att vi inte kommer kunna använda baksidan förens efter sommaren och vad ska vi då göra hela semestern. Vi gjorde rätt tillslut även om det blev ett dyrare val så till semestern kan vi använda tomten och barnen kan äntligen vara ute utan att bli leriga.
 
Såhär ser framsidan ut innan vi jämnat till och fått dit gräset. Vi kommer även plantera thujor på framsidan så inte folk backar in på vår tomt vilket dom gjorde hela förra vintern och förstör gräset. Ska bära in dynlådan i garaget och plocka undan allt skit som står på framsidan för just nu ser det ut som en arbetsplats vilket jag hatar. Vill att tomten ska se inbjudande ut och inte rörig.