141128

Fredag och jag jobbar hemma men med en sjuk son. Igår var det kickoff med jobbet på gondolen men sonen vaknade med feber så jag ringde mamma som kunde passa honom för jag ville inte missa att laga mat med proffskockar. Det var riktigt trevligt och jag kom hem kl 23 till ett barn som spytt ner mammas bil och vår soffa. Nu hoppas jag att jag håller mig frisk för jag har ingen lust att bli sjuk.
 
Idag kom ehb förbi för att besikta av lägenheten och den kommer tapetseras om till nästa hyresgäst och det slipper vi betala för jag dömde ut hela lägenheten när vi flyttade in. Hade vi bott här en längre period så hade begärt ommålat överallt men vi bor bara 1 år i lägenheten så det var bara att stå ut. Den 28/2 2015 är den inte vår längre och vi kommer bo i huset som vi längtat efter i över 1 år nu.
 
Idag har vi nytt fönster till badrummet och det blev så mycket bättre med frostat glas. Att ett fönster kan göra så mycket.
 
Helgens planer är att gipsa vardagsrummet och målet är att nästa helg så ska det vara helt klart med all gipsning och redo för att börja målas. Nästa vecka ska jag nog beställa hem golvet till vardagsrummet och köket så vi har det hemma när julledigheten kommer för jag vågar inte chansa att beställa försent eftersom Sverige dör när det blir mycket klämdagar. Jag måste även planera när vi vill ha hem pumpen men det får nog bli efter julen. Det är mycket som ska planeras och klaffa nu för att få ihop det sista så vi får huset klart i januari och bara fylla i alla egenkontroller är ett projekt som jag måste ta tag i.

141125

Sista veckan av november och det som är lite jobbigt är att det är julafton om 1 månad och jag har inte köpt en enda julklapp än. Alltid ute i sista sekund fast vi "jag" planerar varje år att jag ska vara ute i god tid. Det vi har köpt till barnen (hela familjen) är finalbiljetter till melodifestivalen. Vår äldsta son frågar varje gång vi tittar på program med publik om vi kan gå och se något så jag hoppas dom blir glada. Vi valde bra platser så barnen ser något och detta är nog något man gör bara 1 gång. Men vad vi ska köpa mer vet jag inte. Det är så svårt när grabbarna inte ens vet själva vad dom vill ha. Har ju 3 veckor på mig att klura ut något bra =)
 
I huset går det framåt i bra fart fast vi ligger efter med minst 1 vecka. det är svårt att planera när allt tar längre tid än man trott från början men jag hoppasatt vi håller tidsplanen och är färdigmålade till V.51. Barnens del är klar bara tak som saknas, vardagsrum och kök är det bara gips på väggar och tak som ska upp och vår del är det mer på. Men det känns mer som ett hus för varje vecka som går och nu när vi spånat vardagsrummet så känns det så mycket större. El och rör är också klara denna sväng sen är det bara kompletteringar som ska fixas och det kommer nog ske efter julledigheten.
 
Vardagsrum
 
 
Köket
 
Spottarna i vardagrummer
 
Spottarna i hallen

Vi har kommit fram till ett beslut om kakel och är äntligen överrens på vilka plattor vi vill ha. Jag älskar det hårda och mörka hållet på plattor så vi kommer köra med industrigrå i barnens badrum och det svart/metallic i vårt badrum. Bara hoppas det blir bra nu för det blir svårt att ändra sig sen
 
Kaklet i barnens badrum
 
Kaklet i vårt badrum
 
Hallen blir det helsvarta 30x60, tvättstugan kommer det li 20x20 plattor men osäker på färg och sen ska vi hitta den perfekta fondväggen bakom kaminen.

141120

Snart är november förbi och ibland undrar jag var tiden tar vägen. Dagarna går i ett och nu längtar jag till julledigheten som är om 28 dagar för jag ska vara hemma i 19 dagar med barnen. Hoppas på lite snö så barnen kan få åka snowracer och njuta av sin julledighet. Det som stressar oss nu är att hinna klart så att målaren kommer in för köket kan vi inte flytta på och nu är lägenheten uppsagd så innan sista februari ska vi vara ute. Det är en sån skön känsla att veta att snart flyttar vi och det känns fortfarande lite overkligt.
 
I veckan har vi haft upp rörmokaren så nu är alla rör dragna och elektrikern hoppades på att vara klara imorgon så till helgen kan vi dubbla igen alla väggar. Målet i helgen är att ha mittskeppet klart för det tar längst tid och vi får nog hjälp också så kan min man fokusera på vår del på kvällarna. Förra veckan kom väggen upp för kyl/frys och högsåpen och i tisdags kom lilla väggen upp där vi ska ha häll och fläkt. Nu kan man verkligen se hur köket kommer att se ut och jag är nöjd. Hallen kändes inte alls lika trång och vi planerar nu att ha någon bänk så barnen kan sitta och klä på/av sig utan att vi ska stå på varandra. Nu längtar jag tills allt är målat för huset kommer kännas så mycket större då.  
 
Väggen för kyl/frys och högskåp
 
Ingången till köket från hallen

Hallen och min underbara man
 
Klädkammarväggen uppe
 
Rören utdragna där vi ska ha våra duschset
 
Förberett för handfat och vår vägghängda toalett
 
Det jag måste få in nu är en plattsättare men alla är så sjukt dyra. En vill ha nästan 100 000 för bara jobbet och tätskikt och sen ska vi köpa kakel och klinkers på detta. Så det blir att leta vidare för dom pengarna betalar jag inte. Jag fattar inte hur allt kan bli så galet dyrt när vi gör 90 % av jobbet själva. Min smärtgräns går nog på 60 000 för jobbet för då har vi en bra summa att köpa kakel och klinkers för.