150528

Man kan inte direkt påstå att man är sysslolös när man kommer hem efter jobbet. Så fort jag klev innanför dörren igår var det bara att starta två maskiner tvätt, plocka undan i hela huset, starta diskmaskinen, dammsuga och laga mat fast jag hellre bara vilja slänga mig på soffan och inte göra ett skit. Hade jag inte haft barnen så hade jag aldrig lagat middag. Hatar att laga mat och är så trött på mat men det syns inte på kroppen ;).
 
Nu har äntligen jorden kommit till tomten och igår kom ca 80 ton jord och idag kommer lika mycket. Jag hade mängdat att vi skulle behöva ca 100 kubik jord men vi kommer behöva ca 20 kubik till tror vi. Bara att få jord på bak och framsidan kommer göra att tomten kommer se så mycket roligare ut. Så nästa fredag ska vi rulla ut massor med gräs =)
 

Jag måste jaga på mannen lite så han köper hem material till omfattningen till garaget så vi kan såga upp hålet och börja använda porten. Mannen har fått i motorn så nu funkar i alla fall allt som det ska.
 

Min fina ljusstake jag "lånat" av min syster. (Den kommer hon aldrig få tillbaka)
 

150522

Äntligen fredag och detta är den bästa dagen på hela veckan =). Jag räknar ner timmarna för att få åka hem och ha en helg med familjen vilket är det bästa som finns. Denna helg har vi massor uppbokat och på söndag kommer min barndomsvän med man och barn och hälsar på. Ska bli så kul för det var ca 1 1/2 år sen vi sågs sist. Tyvärr blir det ju så att alla är upptagna med sitt och tiden bara springer iväg men äntligen på söndag är det dags att ses.
 
Idag är planen efter jobbet att jag ska städa, tvätta och laga mat medans mannen ska fixa i garaget och på tomten. Vi får nog all jord till tomten idag och vår grävare pratade om att han skulle fixa med detta idag och imorgon sen vågar jag beställa hem gräset. Vill bara få rulla ut gräsmattan så barnen kan vara på baksidan sen och leka.
 
Det som är lite märkligt är att när man står vid huset och kollar ut på baksidan så känns tomten jätte liten men står man vid tomtgräsen och tittar mot huset så ser man verkligen hur stor tomt vi har. Där det ligger grus bakom huset kommer hela trallen gå så den kommer bli ganska stor och friggen är tänkt att spara och ha under trallen sen till uterummet. Men kan vi inte fara den någonstans så får vi slänga den och köpa ny sen när det väl är dags att bygga uterummet.  

150519

Igår vart el helt klara i garaget så nu funkar spottarna och belysningen i garaget. Det bästa av allt är att vi har nu eluttag på utsidan så i vinter kan jag koppla in värmaren till bilen så jag och barnen får åka varmt. Jag är jätte nöjd att vi valde att sätta spottar i takfoten på garaget också för det lyser upp massor mellan hus och garage för vi valde att inte ha belysning på gavlarna av huset så spottarna gjorde massor.
 
Som vanligt missas något när det gäller oss så i veckan kommer motorn till garaget vilket innebär att vi äntligen kan såga upp hålet och använda porten. Måste bara köpa hem omfattning som ska målas sen är garaget klart. Vi valde att hoppa målning av golv för det var bara mer krångel än vad det kommer vara värt det. Golvet kommer bli fult ändå efter ett tag så vill vi måla om ett par år så får vi ta tag i det då.
 
Min man har jobbat på riktigt bra i garaget så nu har han fått dit sin bänk och han bygger egna hyllor under som han kan ha alla sina saker på så slipper det ligga på golvet. Vi valde att ha larm i garaget också så man kan sova gott om nätterna för vi slår alltid på skallarmet som en trygghet.
 
Projekten detta år börjar ta slut för vi kommer dela upp tomten i två omgångar för allt kostar så mycket pengar. Nästa år blir det att lägga marksten, asfaltera uppfarten och mannen börjar prata om att bygga uterummet men vi får se hur mycket vi hinner med. Vi måste sätta in en kamin innan februari 2017 så det ska vi också spara pengar till.
 
Denna kamin är vi sugna på men med glasskiva under