140828

Igår vart det en sväng upp till huset för att kolla på garaget som ska vara "klart" men så var det inte. Vi har fått alldeles för lite vindskiveplåtar, tassbrädor och den plåt som är medskickad är för 27 graders tak och inte 14 graders. Så när man står och kollar på sidan av garaget så ser man trät under fotplåten och kommer det en massa regn så kommer trät att bli förstört. Det är dessutom fel krokar till hängrännorna så dom hänger för lågt mot vad dom ska göra. Snickarna har gjort ett bra jobb på bara 3 dagar fått ett tätt tak men det är fiskarheden som har skickat fel saker och för lite material. Nu är jag så arg och less på detta för det är bara ett stressmoment för oss hela tiden och det blir vi som får lösa problemen. Jag har i alla fall mailat vår agent som skickar detta vidare och jag hoppas på en lösning omgående. Snart får fiskarheden göra klart hela garaget åt oss som plåster på såret.
 

Jag har i alla fall hunnit målat en omgång på ena sidan bak på huset igår och till helgen har jag som mål att måla hela baksidan 2 gånger. Planen är som sagt att få på takfotsbrädorna och knutbrädor sen är huset klart utvändigt. Det kommer firas för nu vill vi in och jobba innan vintern är här. Jag måste börja planera avrop av kök för det tar 8 veckor att få hem det och sen lösullen till taket. Det är nog dags för mig att göra en checklista som jag kan bocka av när jag är klar med saker för annars kommer det glömmas en massa på vägen.
 
Min man håller på att montera foder. Snart kommer vår riktiga dörr att monteras
 
 
Baksidan färdig med panel. Bara målning kvar =)
 
 
Garaget vart så mycket finare med rätt takstolar
 
 

140825

Ny vecka och nya tag med både jobb och hus. Idag påbörjas äntligen projektet att byta takstolar på garaget för det vore skönt att ha det klart så vi kan fokusera på bara huset sen. Den snickarfirma som kommer ska fixa taket helt klart med tegel och plåt sen ska min man panela garaget. Det tråkiga nu bara är att hösten kom fort och det gör inget annat än regnar hela tiden. Håller på att bli galen för det går inte att måla när det regnar för regnet blåser mot fasaden. Jag vill inte ha något omålat innan vintern för lusten att stå och måla nästa vår är inte så stor och jag kommer jubla när allt är målat och klart.
 
I lördags var min man och svärfar uppe och jobbade hela dagen så nu är huset färdigt med panel, material är omstuvat och nu kan man gå som folk igen runt huset. Igår var jag och min man upp en stund så nu sitter foder på fönsterna fram, hälften av alla vinskivor är färdigmålade och jag har isolerat en bit i huset. Att isolera var ganska roligt förutom allt skit som ramlade i ögonen och det kliade som satan på kroppen så det var bara att hoppa in i en iskall dusch och som tur var hjälpte det.
 

Just nu ser det mörkt ut att komma in till december vilket känns surt men det är bara att ställa in sig på det. Även om huset är klart utvändigt så är det massor kvar invändigt. det ska isoleras men 170 sen ska det upp 45 reglar, 45 isolering, 45 reglar, 45 isolering sen plastas. Det ska upp gångbryggar till taken på lågdelarna, alla tak ska plastas, plyfa ska upp sen gips. Där emellan ska el in och sen kan vi dubbla. Har vi tagit oss vatten över huvet eller känns allt bara tungt då vi bara jobbar helger och skulle behöva någon vecka ledigt och bara fokusera på huset. Klarar andra av att bygga själva så ska vi också göra det även om det känns tungt ibland.
 
Lite shopping hann jag med i fredags och köpte äntligen min C3 mix and go som jag har velat ha länge.
 
 

140819

Letar inspiration till huset men det är så svårt. Jag har nu hittat kakel som jag kan tänka mig bakom kaminen men vill ha mer åt det svarta hållet. Den 2-5 oktober är det hem och villa mässan så jag planerar att åka dit med min syster och hoppas på att göra några klipp. Jag måste köpa blandare till badrummen, duschset och golvbrunnar så jag hoppas det finns bra urval av saker som jag vill ha. Det är också bak & chokladfestivalen samtidigt så jag ska passa på att smaka en massa gott. Att det ska vara så svårt att hitta något som faller en i smaken för jag måste hela tiden tänka att färgen på kakel och klinkers ska funka om ca 10 år också. Det är inte direkt det lättaste att börja kakla om ett badrum när man har tröttnat på färgen. Klinkers till hallen är bestämt och vilken färg det kommer bli på fogen om jag nu får bestämma det sen har jag hittat super fina lampor som jag vill ha till köket. Vet inte om jag ska ha 2 eller 3 st så det måste jag fundera vidare på.
 
Ungefär såhär vill jag ha det på väggen bakom braskaminen
 
 
Min underbara lampa till köket
 
Denna ljusstake önskar jag mig i julklapp. Kanske kan sno syrrans utan att hon märker något =)