150929

Nu har jag börjar räkna ner dagar till helgen för denna helg ska jag och mannen iväg utan barnen och bara umgås med varandra. Jag messade och bokade upp denna helg för ca 1 1/2 månad sen för vi hinner aldrig umgås känns det som. Livet är som ett ekorrhjul och dagarna bara springer iväg tyvärr. Varje helg händer det något och i veckorna ska man hinna med alla träningar, läxor, laga mat m.m så tid över för varandra kommer sist som vanligt så denna helg är så efterlängtad. Barnens morfar kommer och passar barnen så dom får en toppen helg dom med.
 
Jag har bokat in oss på hotell Radisson Blu Royal Viking och tog ett lite större rum när vi väl så sällan bor på hotell så vill vi har det lite lyxigt. Hotellet har även en skybar som jag tänkte vi skulle besöka och bad men det får vi se om vi hinner med.
 
 
Vi kommer åka in ganska tidigt så vi hinner med shopping innan vi ska äta middag. jag googlade fram Stockholms bästa köttresturanger och hittade flera stycken men jag föll för vassa eggen så jag hoppas deras mat är grym nu. Finns inget bättre än att äta gott kött och en grym dessert och få njuta av maten i lugn och ro. Vi kommer spendera några timmar på söndagen också i Stockholm innan vi åker hem så lite sol i helgen skulle vara nice.      

150927

Idag passade jag på att fota barnens rum medans dom var städade. Händer inte allt för ofta att det är ordning i barnens rum tyvärr. Att måla en fondvägg gjorde mycket i rummen men vi spånar fortfarande hur vi ska göra innan vi köper hem möbler. Philips rum är väldigt tomt men han vill inte ha så mycket där inne och han leker inte med leksaker längre. Han gillar att vara ute med sina kompisar eller det vanliga spela på ipaden eller tv-spel. Igår provade han ps4 när vi var på Elgiganten och blev sugen på att byta ut sitt ps3 men vi får se om det blir aktuellt. 

Såhär vart Philips rumVäggen mot dörren har han bara en stor garderob som jag vill byta ut. 

Linus rumBarnens rum är väldigt enkla men lite som jag gillar det. Dom vill inte ha så mycket på väggarna och är nöjda med sina rum men det är nog för att dom har sitt allrum. 

150926

Idag åkte mannen hem till sin kompis som har flyttat och kommer inte hem förens imorgon så jag och barnen gör alla måsten som står på listan. Fästena till barnens toalettlock har spruckit så jag var förbi Bauhaus idag och beställde nya, Philips telefon har gått sönder igen men nu är det fel på telefonen inget vi har lyckats med så den skulle lämnas in och sen var vi på elgiganten och jag köpte hem en extern hårddisk så jag kan tömma min jobbdator innan den ska lämnas tillbaka. Bara städa huset som står kvar på listan men det tar jag imorgon för att shoppa med barnen tar på krafterna.
 
Vi har ju börjat diskuterat att bygga nytt hus men ett alternativ vi kommit fram till innan eller om nya husplanerna blir verkliga är att bygga igen barnens allrum och ge barnen varsitt stort sovrum. Skulle vi bygga om deras del så skulle dom få varsina sovrum på ca 18 kvm och det är helt ok. Barnen tyckte den idén var bra för dom börjar gilla olika saker så ge dom stora sovrum med varsin tv känns just nu som en bra idé. Philip vill gärna ta hem kompisar och spela tv-spel och Linus vill gärna kolla film och med 1 tv i ett allrum blir en del diskussioner vilket jag börjar bli ganska less på att höra hela tiden. Dessa planer är inte aktuellet förens tidigast till sommaren.
 

Jag håller även på att spånar på framsidan men det är inte lätt. Vet i alla fall att om vi inte gjuter uppfarten så blir det asfalt. Marksten vill vi inte ha för det kommer bli jobbigt när man skottar (spaden fastnar mellan stenarna) och det blir lätt att stenarna sätter sig när man parkerar bilen och det vill jag inte. Några stenar jag kollat på är skiffer men inte riktig skiffer utan detta är fyrkanter för jag gillar inte när det ser ut som man lagt huller om buller utan jag gillar raka linjer. Tur att jag har några månader att fundera så jag inte tar några snabba beslut och ångrar mig sen.