150927

Idag passade jag på att fota barnens rum medans dom var städade. Händer inte allt för ofta att det är ordning i barnens rum tyvärr. Att måla en fondvägg gjorde mycket i rummen men vi spånar fortfarande hur vi ska göra innan vi köper hem möbler. Philips rum är väldigt tomt men han vill inte ha så mycket där inne och han leker inte med leksaker längre. Han gillar att vara ute med sina kompisar eller det vanliga spela på ipaden eller tv-spel. Igår provade han ps4 när vi var på Elgiganten och blev sugen på att byta ut sitt ps3 men vi får se om det blir aktuellt. 

Såhär vart Philips rumVäggen mot dörren har han bara en stor garderob som jag vill byta ut. 

Linus rumBarnens rum är väldigt enkla men lite som jag gillar det. Dom vill inte ha så mycket på väggarna och är nöjda med sina rum men det är nog för att dom har sitt allrum. 

150926

Idag åkte mannen hem till sin kompis som har flyttat och kommer inte hem förens imorgon så jag och barnen gör alla måsten som står på listan. Fästena till barnens toalettlock har spruckit så jag var förbi Bauhaus idag och beställde nya, Philips telefon har gått sönder igen men nu är det fel på telefonen inget vi har lyckats med så den skulle lämnas in och sen var vi på elgiganten och jag köpte hem en extern hårddisk så jag kan tömma min jobbdator innan den ska lämnas tillbaka. Bara städa huset som står kvar på listan men det tar jag imorgon för att shoppa med barnen tar på krafterna.
 
Vi har ju börjat diskuterat att bygga nytt hus men ett alternativ vi kommit fram till innan eller om nya husplanerna blir verkliga är att bygga igen barnens allrum och ge barnen varsitt stort sovrum. Skulle vi bygga om deras del så skulle dom få varsina sovrum på ca 18 kvm och det är helt ok. Barnen tyckte den idén var bra för dom börjar gilla olika saker så ge dom stora sovrum med varsin tv känns just nu som en bra idé. Philip vill gärna ta hem kompisar och spela tv-spel och Linus vill gärna kolla film och med 1 tv i ett allrum blir en del diskussioner vilket jag börjar bli ganska less på att höra hela tiden. Dessa planer är inte aktuellet förens tidigast till sommaren.
 

Jag håller även på att spånar på framsidan men det är inte lätt. Vet i alla fall att om vi inte gjuter uppfarten så blir det asfalt. Marksten vill vi inte ha för det kommer bli jobbigt när man skottar (spaden fastnar mellan stenarna) och det blir lätt att stenarna sätter sig när man parkerar bilen och det vill jag inte. Några stenar jag kollat på är skiffer men inte riktig skiffer utan detta är fyrkanter för jag gillar inte när det ser ut som man lagt huller om buller utan jag gillar raka linjer. Tur att jag har några månader att fundera så jag inte tar några snabba beslut och ångrar mig sen.
 
 
 

150921

I fredags började jag med Linus fondvägg och den vart jätte fin och när jag ändå höll på med att måla så målade jag om alla trösklar igen. Måste köpa något som gör att trösklarna är lite mer slittåliga så färgen håller. Att måla inne är bara roligt när man ser vilken skillnad det blir så nu är bägga barnens rum klara. Linus fick någon idé att börja rensa ut sina saker för han vill sälja på loppis så nu har han nästan inget kvar vilket jag tycker är helt ok för handleder inte ens med 80 % av sakerna som ligger i hans lådor. 
 
 

Vi var till Ikea i lördags för att köpa möbler till Philips rum men vi kom hem med inget alls. Det är bättre att han får följa med och bestämma själv hur han vill ha det. Jag ska även måtta upp hans rum så vi får se att möblerna får plats utan att allt står på varandra. Har äntligen tagit bild på hur det vart med gardiner i sovrummet. 
 

Igår kom min familj på lite fika eftersom jag fyllt år så jag har städat och fått hjälp av min syster att baka. Hemmet var rent och fint ett tag i alla fall =). Städade efter att alla åkte hem igår så det är fortfarande rent hemma och jag hoppas vi kan hålla i detta nu. Det är så mycket roligare att komma hem när det är rent och fint en ett enda stort kaos överallt.