140428

Jag sitter och letar inspiration till huset hur vi vill ha det med golv, väggar, lister m.m och det är inte lätt. Vår del som är kök, vardagsrum, hallen mot stora toaletten kommer det bli vitt högblankt golv och vita lister och i vårt sovrum och klädkammare kommer det ligga en svart heltäckningsmatta. Barnens del med allrum och sovrum kommer vi lägga svart matt golv och ha vita lister. Det som jag nu tänker på är att alla trösklar till dörrkarmen ofta är i ek så det kommer antagligen behövas målas i den färg som vi har på golvet för att det inte ska se konstigt ut. I hallen kommer det läggas klinkers för det kommer bli så mycket lättare att hålla rent då med alla skitiga skor som kommer in. Färg på klinkersen vet jag inte än för det får inte bli för plottrigt heller utan det ska smälta ihop och var stilrent. Alla väggar kommer vara vita så det kommer bli väldigt ljust men med färg på kuddar och gardiner istället. Åh nu vill jag bara flytta in och få njuta av huset som vi planerar men istället så har vi inte ens fått börja gräva och har panik över det då huset kommer om 8 veckor.
 
Golvet i barnens allrum
 
Min stil på vardagsrum!
 
 

140423

När vi ritade ut huset på situationsplanen så tänkte vi att garage och hus skulle ligga i en linje för det var snyggast så och sen placerade vi huset 9 meter in från tomtgränsen och det är en bra bit in. Jag tänkte att vi kommer kunna få plats med 3 bilar bakom varandra för en bil är väll typ 3 meter eftersom jag är lite bimbo och nu när vi fått igenom bygglovet och allt är utsatt på tomten så insåg vi fort att vi vill ha garaget en bit bakåt för vi kommer aldrig få plats med två bilar bakom varandra. Våra bilar tillsammans är ca 9 meter och då står dom på varandra så vi frågade lite fint på samrådet om vi fick flytta bak garaget ca 3 meter men det gick tyvärr inte. Detta innebär att vi måste söka en enklare lovprövning och säkert betala en slant för att få flytta bak garaget men jag har varken tid eller lust att slänga ut mer pengar så garaget får stå där det är utritat från början. Bara bygglovet tog ca 15 veckor att få och jag vill inte vänta några veckor till på att börja bygga och vi har ändå tänkt att få plats med två bilar bredvid varandra men om någon hälsar på oss så får bilen tyvärr nog sticka ut en liten bit på gatan eller ställa sig längst kanten. Om jag någonsin bygger hus igen så kommer jag googla på billängd och placera garaget lite annorlunda.
 
Vår situationsplan
 
 
 

140417

Då är äntligen köket så gott som bestämt hur det kommer att se ut. Det är nu allt roligt börjar med att planera inredning av hela huset och det är inte lätt. Vi har valt att köra svart kök med grå bänkskiva och det kommer bli vitt golv men kakel vet jag inte än. Färgerna i huset med alla detaljer kommer vara vitt och svart för det är lättare att inreda med färg på textiler än att måla om när man tröttnar på färgen. Det som skulle vara fint i köket är en färgglad kitchenaid som alltid ska stå på bänken för att få en liten färgklick som syns. Hoppas på en nu när jag fyller 30 i sommar =)
 
Vårt kök

Denna kitchenaid skulle vara så fin i köket