140930

Från att ha kallt som satan och blåst orkan vid huset så bjöd helgen på sol och lite värme som tur var. Jag har passat på att måla takfoten på huset och nu har jag bara 1 sida kvar och den kommer bli klar i veckan för det är sånt pill med allt tejpning och försöka måla över trät med en liten pensel. Min man och svärfar slog igen takfoten på garaget, satt kartonger i huset så vent kunde börja idag och monterade foder där det saknades så nu är det bara knutbrädor kvar och det inhandlades i söndags och ska bara målas. Jag har passat på att städa tomten och nu kan man gå där utan att bli galen för att det är material över allt. Vart totalt 4 st fulla släp med virke och tanken är att ha släpet tomt så man kan slänga virket där i på en gång och inte slänga det på backen bara.
 
 
Nu är denna hög också äntligen borta

Sidan av garaget innan städning
 
Efter städningen
 

Igår klickades det hem lite material till huset och snart kan vi kliva in och börja jobba och den dagen har vi längtat efter.
 
Duschset till vårt och barnens badrum
 
Fasadbelysningen
 

140922

Måndag och jag har blivit sjuk. Kände redan av halsen i lördags och igår lät jag som en karl på rösten och hade jobbigt med att svälja. Hatar att vara förkyld för jag får så svårt att sova på nätterna eftersom jag bara hostar och är jätte täppt i näsan.
 
 

Jag fick inte känna efter igår utan jag åkte upp till huset och fortsatte måla som vanligt och mannen hade varit på plats redan sen kl 7 på morgonen. Han hade hunnit med att isolera klart allt inne eller 170 isoleringen när uppe och nu är det "bara" 2 omgångar 45 till ska upp. Vi hann med en del igår och nu är takfoten fram på huset helt klara, utsticken på framsidan är färdigmålade, foder runt dörrar sitter, plåtar är monterade och foder på garaget är monterat. Tråkiga igår var bara att det började regna massor och jobba ute då är inte så roligt. Det är kallt och man blir fort blöt tyvärr. jag ska upp i veckan och måla klart takfoten på huset men det är lite pill för jag måste tejpa myggnätet för att kunna måla den bit på taktassen som syns när man står under. Hade jag vetat från början att den skulle bli synlig så hade jag målat taktassen innan vi monterat den för nu är det så mycket mera pill plus att det känns som om att nacken ska gå av.
 

 

Nu måste vi bara köpa knutbrädor så jag kan måla dom på plats och sen är huset klart utvändigt. Ska bli så skönt att bara fokusera på insidan och se hur mycket som kommer hända där inne. Att bara få upp väggar kommer kännas konstigt men roligt för då får man se huset ta form och jag kan planera mer i huvudet hur vi ska ha det. Nu funderar mannen på om vi verkligen ska ha vitt golv men jag säger vitt men kanske inte högblankt. Beror på vad vi hittar för något fint. Trägolv vill jag inte ha då vi har haft det tidigare där vi bott (3 ställen) så det skulle vara kul med något annat för en gång skull.

140918

Garaget är äntligen färdigmålat förutom takfoten men jag har målat en sväng och det är så skönt att veta att det är snart klart. Jag hade hjälp av min svägerska i helgen och hade hon inte hjälpt mig så hade jag inte varit klar än. Alla takfotsbrädor är målade till snickaren som ska fixa klart garaget, alla väggar är färdigmålade och taket är grundat och målat. Vi hann inte måla alla takfotsbrädor som vi planerade i helgen för färgen tog slut så jag ska måla lite nu i helgen är tanken sen hoppas jag att det räcker med målning ett tag. Vi har redan använt upp 130 liter fasadfärg och har bara 10 liter kvar och jag hade hoppats att det skulle räcka med ca 100 liter. Fasadfärg är sjukt dyrt men vi passade på när det var kampanj och sparade 30% per burk som tur var.
 
Igår hann jag upp en snabbsväng och kunde måla lite på våra foder som ska monteras och nu är det bara 1 strykning kvar sen är alla färdiga. Dessa foder har varit krångliga att måla om man ska jämföra hur det är att måla foder som sitter på panelen men jag tycker dessa är mycket finare. Huset får mer den moderna stilen som jag vill ha.
 
 
Blev sån skillnad när takfoten kom upp
 
 
 
 
 
Snickaren skulle ha kommit i tisdags och göra klart garaget men materialet kom igår så vi får se om han har varit på plats idag. Så fort snickaren är färdig med garaget kan vi montera takfoten på garaget också. Nästa projekt för min del blir att städa tomten och åka en massa vänder till återbruket. Måste leta spik och skruv också så man kan parkera bilarna utan att vara orolig för att få punka. Våra gamla takstolar som var fel har vi en som vill ha och mannen gjorde en bra deal. Jag är bara glad att vi slipper köra iväg dom till tippen.