150228

Sista februari idag och i fredags lämnade jag över nycklarna till lägenheten och vilken känsla när den var ok och jag aldrig behöver åka ner dig igen. Nu kan jag äntligen fokusera på mig själv, huset och barnen så nu ska jag börja lägga upp dagar jag ska hinna med träning för något jag har saknat under byggtiden är min träning. Innan vi började med huset tränade jag mellan 5-7 pass i veckan och sen fanns inte tiden till gymmet så jag har vilat från träningen ofrivilligt men nu finns det inga ursäkter längre. Målet är att hinna med minst 4 pass i veckan men så länge jag hinner med 1 pass så är jag nöjd.
 
Idag har vi bott i huset prick 3 veckor och vi trivs så bra. Jag älskar att komma hem och bara få njuta av det stora köket, ha två vardagsrum så slipper man ta diskussionen om tvkanalerna och kunna tvätta hemma. I fredags kom äntligen tvn till vårt vardagsrum och jag fick ge med mig om strl. Vi valde en 65 tum men jag ville ha en 75 tum från början men den skulle bli alldeles för stor tyvärr. Nu väntar vi på att få igång vårt fiber så kan man äntligen surfa och barnen kan titta hur mycket film utan att internet tar slut.
 
Här kommer lite bilder på barnens rum. Just nu är dom väldigt enkla men det kommer bli tapeter på i alla fall en vägg men det får bli ett projekt lite senare.
 
Philips rum
 
Linus rum

Barnens allrum (sladdarna ska gömmas i en kabelränna)
 
Vårt vardagsrum

Ledbelysningen vi valde till huset

Denna månad har vi betalat av alla UE och material som vi köpt hem till huset. Det var ingen dålig hög med räkningar och jag hade velat lagt pengarna på sparkontot istället men nu är allt betalt, huset är värderat och nu kan vi bara fortsätta spara undan mer pengar för tomten ska också fixas. Vi spräckte budgeten på totalt 24 % och det är tydligen vanligt sa vår bank att huset alltid blir dyrare än man trott från början. Hade vi tagit nyckelfärdigt så hade vi vetat en summa från början men som sagt vi har sparat massor på att bygga själva. Nu längtar jag till semestern så vi kan fixa baksidan så barnen har en gräsmatta att leka på.    
 
 
 
 
  

150224

Förra veckan kom värderingen på huset och den var mycket bättre än vi hoppats på så nu känns det bra att vi valde att bygga helt själva för det har vi sparat in massor på. Nu är vi glada över beslutet men under husbygget så funderade vi många gånger hur vi tänkt när vi valde att ta på oss så mycket jobb. Nu är i alla fall byggkreditivet ett huslån och vilken skillnad på ränta och kostnad. Sen är det skönt att bara betala för ett boende för på fredag släpper vi lägenheten.
 
Efter att jag städade ca 4 timmar i lördags så beslutade jag för att ta in en städfirma för shit vad mycket jobb det är att flyttstäda. Det tråkiga är bara att det kostar en slant men jag får tid hemma istället. Nu längtar jag tills vi lämnar ifrån oss nyckeln för det är så tråkigt att flytta och speciellt när vi inte tömt allt heller.
 
Nu har vi köpt hem allt som vi vill ha till huset. Hallen vart klar i helgen och nu är hyllor på väg hem till ungarnas dvd filmer. Sen är det bara lite som ska upp på väggarna men det är också det svåraste att välja vad man ska ha. Skulle vilja ha en tavla med lite färg men inte för skrikit. Blir att ta en funderare på vad som passar in hos oss.
 
Philip fick en signerad DIF tröja av oss i julklapp som vi ramade in
 
Denna kommer hamna på väggen bakom vår soffa
 
Klockan kommer sitta på väggen i vårt vardagsrum
 

150217

Nu börjar vi äntligen få en vardag hemma och njuta av att bara kunna komma hem och inte ha en massa måsten hela tiden. Det som står på min att göra lista är att få lgh tömd och städad så på lördag blir det att åka upp tidigt och börja så jag blir klar i helgen.
 
Denna vecka blir det att lägga om byggkreditivet till ett huslån så vi väntar fortfarande på värderingen från mäklaren och det tar lite tid tyvärr. Innan vi ska till banken så skulle värderingen vara klar men jag vill veta nu.
 
Annars händer det inte så mycket spännande tyvärr. Vår sittbänk till hallen har kommit så nu börjar det bli ordning där och jag börjar äntligen få tid till att träna så nu ska jag bara bestämma vilka dagar som passar bäst så jag kan ta mig till gymmet.
 
Blommor har jag nu hämtat från lgh och vilken skillnad det blir så fort blommor står i fönstret. Vi har valt att inte ha gardiner i vardagsrummet så blommor gör en hel del. Nu hoppas jag bara mina orkidéer överlever och trivs i vardagsrummet.
 

Vår fina bänk i hallen