141028

Förra veckan var kommunen och godkände plastningen i huset så nu har mannen och svärfar glesat tak och väggar. Jag har hjälpt mannen att slå ut för innerväggarna och vi ritade om dörröppningarna några gånger innan vi blev nöjda. Nu när det bara är väggar uppe som är enklade så känns huset och rummen jätte små men så fort det kommer lite färg på väggar och tak så kommer huset kännas stort igen.
 
 
 
 
 

Elektrikern börjar nästa vecka med att dra allt som vi ritat ut och sen kan vi dubbla. Och jag hoppas han kan tyda mina fina ritningar med en massa färg på =)
 
Detta ska föreställa spottar och lamputtag
 

Målaren är bokar till V.49 och jag hoppas vi håller tidplanen men shit vad allt kostar pengar. Vi pratade bara lite löst om vad det kostar att måla ett hus utvändigt och han sa att vårt hus skulle kosta ca 100 000 vilket är sjuka pengar. Jag svor mycket i somras men nu är jag glad att jag målade själv för vi har köpt fasadfärg för ca 40 000 så vi sparade en hel del på att måla själva. Huset kom grundat som tur var för det hade jag aldrig pallat att göra själv.
 
 
 
Äntligen ett garage som är klart. Nu är det bara en vända kvar på knutbrädorna sen är all målning klar för minst 10 år framöver. Hus och garage kommer bli så mycket finare när knutbrädorna sitter
 
 

141023

Igår fick vi reda på att mitt svarta golv som jag ville ha från början finns att få tag på och mannen skulle ringa sin vän idag som kollade detta åt oss och beställa hem 20 paket. Så just nu är jag en riktigt glad tjej som får det golv jag ville ha =)
 
Golvet som vi får nu
 
Golvet vi valde bort
 
 
 

141023

Igår monterades våra spottar i takfoten och det vart så fint. När det var ljust ute så såg man inte så mycket men jag åkte förbi en sväng när det hade blivit mörkt och huset lös upp massor och jag är så nöjd med valet av placering och ljus. Jag valde ett mer vitt ljus för vanligast är att det går åt det gula hållet men då vi har en kritvit fasad så passade det vita ljuset bättre till vårt hus. Vi ska bara vinkla ut spottarna från fasaden så kommer ljuset sprida sig utåt som typ en triangel. Svårt att förklara bra =)