150125

Om vår tidsplan håller så ska huset vara klart nu på onsdag eller i alla fall för våra ue som är inne och jobbar. Vi kommer till och med ha vatten och fungerande toaletter. Vi har lite småsaker kvar att göra inför slutmötet men inga stora jobb och allt ska vara klart när vi flyttar in.
 
Imorgon blir det att åka och beställa soffa men det visade sig enligt hemsidan att vi får soffan tidigast 19/2 och jag som ville ha soffan redan den 6/2 eftersom vi flyttar in då. Trodde aldrig ikea hade så lång leveranstid. Men vi får ha barnens soffa provisoriskt tills den nya kommer så vi kan sitta i vardagsrummet. Måste planera in en tid med mäklaren också så vi kan värdera huset och göra det till ett bolån. Man vågar inte hoppas på för mycket men husen säljs riktigt bra i vårt område och till bra priser så jag hoppas på en bra värdering eller i alla fall så vi sparat pengar på att bygga själva.
 
Här kommer liten bildbomb från huset
 
Blev svart klinkers med svart fog i hallen. Nu har vi sockel på plats oxå 
 
Vårt badrum

Ledbelysning så barnen ser vart dom går på natten
 
Spottar i nästan alla fönstersmygar
 
Duschsetet i barnens toalett
 
Nu är all fasadbelysning monterad
 
Jag har bokat byggstäd så huset kommer vara fint inför flytten. Jag valde att städa lgh själv men den är inte så stor och det är mer värt att lägga pengarna på att få huset fint.
 
 

150121

Jag blir som ett barn på julafton varje dag jag åker upp till huset. Nu händer det saker hela tiden och snart får vi bo där. Nu är strömmen igång i huset och jag är så glad att vi valde spottar i alla fall för jag hade ångrat det så mycket i efterhand.
 
Vår plattsättare har kaklat klart köket, lilla badrummet, stora ska bara golvet fogas och hallen är halva golvet lagt i så snart är det klart.
 
Vår rörmokare har börjat med att koppla blandare och förbereda för att få igång värmen så denna vecka ska han vara klar.  
 
Idag ska min man upp och sätta bänkskivan på plats i tvättstugan och till helgens slut ska allt vara klart för vi har bokat slutmöte nu med kommunen. Nu hoppas jag bara att allt blir godkänt så vi får flytta in som vi planerat.
 

150119

I fredags när jag kom upp till huset så satt kaklet i köket och vilken skillnad det blev på en gång. Är så nöjd över kakel valet i köket och denna vecka så kommer el också sätta sina eluttag.
 
Det el har kvar nu är några fönsterspottar och några få strömbrytare som ska upp sen är dom helt klara. Rör började idag och ska vara klara denna vecka och jag hoppas platt också är nästan helt klar i veckan. Jag har i alla fall mailat vår KA och bokat in slutmöte och datumet blev den 6/2 och jag hoppas kommunen kan då. Nu är det inte långt kvar tills vi får flytta och som vi längtar. Bo stort,alldeles nytt och precis som vi vill ha det. Längtar tills vi får se klinkersen i stora badrummet och hur det kommer se ut med inredningen för det är svårt när man bara har en bild i huvudet hur det kan se ut.
 
Igår täckte jag av golvet och vilken skillnad det blir på köket så fort man får se golv och inte skyddspappen