150726

Då var vi klara med det lilla projekt vi drog igång i vardagsrummet. Min man ville helt plötsligt ha gardiner och visst det är ju varmt och mysigt så jag sa att vi kör. Det skulle jag aldrig ha gjort för det är 4 fönster så 8 längder som skulle strykas och fållas upp. Varje längd tog typ 1 timme med att få fin och sen måste jag måtta så att allt hängde bra uppe och efter 1 längd så höll jag på att bli galen. Alla ska hänga perfekta och inte vara för korta eller för långa så jag funderade en kort stund på att slänga ut både karln och gardinerna. Jag gick med måttstock och kollade så att gardinerna hängde lika ovanför backen men det diffar lite på varje längd men det är helt omöjligt att få alla längder exakta. Nu när jag äntligen är klar med detta projekt så är jag glad att jag höll ut utan att slita av mig håret för det blev så fint här hemma. Känns som ett helt nytt vardagsrum. 

Vi gillar vitt =)


Vi fick även upp tavlorna som jag beställde hem så vi valde att ta bort världskartan som satt uppe innan. Tavlorna är i färg och det behöva lite färgklickar här hemma för det är väldigt mycket vitt, svart och grått. 

150725

Vi vart ju klara med garaget för ett tag sen men porten kom aldrig i för vi saknade motorn men nu är garaget helt komplett. Jag målade klart hela garaget förra året och nu målade jag bara omfattningen som skulle sitta på plats. Vi har "moderna" foder vilket innebär att dom sitter på insida mot fönster och inte på utsida på panelen så jag ville att omfattningen skulle ha likadan stil. Att hitta en omfattning som passade var inte lätt för väggarna är tjocka tack vore all isolering så vi fick leta ett tag innan vi hittade något som passade. Men jag fick som jag ville ha det och nu går garage och hus i samma stil. Jag/vi är nöjda med resultatet och garaget funkar som ett förråd ett stort förråd =). Garaget är totalt på 30 kvm så vi har mycket förvaringsyta och det kan behövas med tanke på hur jag hamstrar saker. 

Garaget innan vi fick dit omfattningen/foder

Nu när garaget är helt klart


150723

Igår hade vi en dag med att bocka av saker på listan som måste göras. Vi har små bättringssaker på väggar som ska fixas efter att vi höjde överskåpen så fick vi skruvmärken som ska spacklas och målas över. Vi köpte hem färg och sen åkte vi en sväng till Västerås. Jag har beställt hem "tavlor" utan ramar så vi skulle in på Ikea för att köpa hem två stycken men min man var lite shoppingsugen så vi kom hem med en hel vagn med saker så istället för 200 kr för ramarna så landade vi på 3300. Vi hade tur för ramarna jag ville ha var nedsänkta till 99 kr st istället för 249 kr men vita så det fick bli vita ramar istället för svarta. Men nu fick vi hem saker vi kollat på och jag har varit inne ett tag på inte ha gardiner men igår hittade vi fina vita till vardagsrummet så dom fick följa med hem. Just nu är det ett kaos hemma hos oss men vi har semester 1 1/2 vecka till så innan denna helg är slut ska vi vara klara med allt. Jag älskar att få fixa saker här hemma och när man ser vilken skillnad det blir är den bästa känslan. Nu ska jag fixa klart mig och sonen sen ska vi till min mamma och umgås lite.