140721

Jag vet inte om man ska skratta eller gråta över allt som händer med bygget. Vi har haft strul sen dag 1 och det verkar tyvärr inte vända heller för vår del.
 

* Vi fick fel takstolar till garaget och det var bara av en ren slump som vi tänkte på det då vårt garage  var högre än alla andras och nu ska det bli åtgärdat. Fiskarheden skickar snickare som byter/bygger om takstolarna, råspontar och pappar garaget. Dom kommer nog få lägga tegel också och gnua igen gavlarna åt oss också för nu har vi inte råd att tappa mer tid. Är glad att vi upptäckte detta nu och inte vid slutbesiktningen. Då hade det varit mer jobb att göra om allt.

* Våra entrédörrar har inte kommit och det visste fiskarhedens inte ens om förens jag påpekade det. Har vi tur så kommer dörrarna efter V.32 och då jobbar vi igen. Hade velat ha allt till huset innan så vi kan låsa huset.

* Knutbrädorna var inte med i leveransen så  det måste vi åka och köpa.

* 170 & 145 virke var det alldeles för lite av så det har vi också handlat mer av.

* Stolparna till väggarna skulle vara urjackade 95 men var bara urjackade 92 så vi har fått jacka ur alla stolpar.

* Vi skulle få plåtar till alla fönster men det har missat att skicka med till våra trekantsfönster så nu måste vi jaga en plåtslagare eftersom dom som levererade alla plåtar har stängt under semestern.

* Jag beställde frostat fönster till badrummet men det missades.

* Vi ville ha alla detaljer i samma grå men våra fönster är mycket ljusare så det kommer bli hemskt med plåtarna. Det har blivit en miss från bägges sidor samt att färgen signalgrå är mycket mörkare i katalogen än i verkligheten.  

Detta är det som hänt än så länge och just nu så får vi inga bra svar alls. Vår säljare är fortfarande på semester och jag vill fortfarande byta våra fönster mot en mörkare grå så det passar med resten av huset men chefen säger bara nej. Med tanke på hur mycket strul vi har haft men vara första leveransen så känns det som att något kan dom göra som plåster på såren men det kommer aldrig hända. Jag är så arg för det drabbar bara oss. Vi måste sätta alla plåtar innan vi panelar och vi ska börja med panelen imorgon och då måste vi byta fönster. Hade hoppats på bättre respons från cheferna men som vanligt är man bara en i mängden som köper hus!!!
 
Här kommer lite bilder på hur det ser ut idag.
 
 
Det är ett tak ovanför entrén  med 4 pelare. Vi har valt att sätta en provisorisk dörr under byggtiden för annars kommer den vi ska ha sen att vara full med skador.
 
 
Här ser man skillnaden på färgen. Den ljusa gråa är våra fönster och den mörka vår plåt.
 
 
Det är stor skillnad på färgen i verkligheten mot katalogen. Borde finnas en text som säger att färgen kommer vara ljusare så att man vet det.